Heimdall Power – Ny teknologi for høyspentlinjer

Neutron blir installert av drone. Mekaniske komponenter levert av NewTracks

Det norske selskapet Heimdall Power har utviklet teknologien som gjør at strømnettet kan utnyttes langt bedre enn i dag.

Neuroner kalles de og kobles direkte på kraftlinjene. De er proppfulle av sensorer som overvåker temperatur, vibrasjon, oppbygging av is mm.

Neutron montert på høyspentlinje. Mekaniske komponenter levert av NewTracks

Med nøyaktig overvåking i sanntid kan kraftlinjene utnyttes langt bedre enn i dag, som betyr redusert behov for å bygge nye linjer. Dessuten oppdages potensiell feil tidligere og mer nøyaktig, slik at tiltak kan iverksettes før de fører til strømstans.

Avansert konstruksjon

Neuronen er designet for å kobles direkte på kraftlinjer i drift. Den er derfor to-delt slik at operatøren hekter den til kraftlinjen og klemmer den fast med verktøy fra bakken. I fremtiden vil montasjen kunne utføres med droner.

Neutron blir installert av drone. Mekaniske komponenter levert av NewTracks

Når Neuronen strammes, tilkobles alle sensorene med høy presisjon. I tillegg danner spoler rundt linjen en lav spenning som gir strøm til drift og kommunikasjon. Montert på kraftlinjen er Neuronen altså selvforsynt, uten behov for vedlikehold. 

Produksjon ved Westcontrol

Westcontrol AS i Tau utenfor Stavanger produserer elektronikk, gjør sluttmontasje og test av Neutronene for Heimdall Power. Westcontrol er en av norges ledende på utvikling og produksjon av elektronikk-produkter.

Produktet krever mekanikk med svært høy presisjon og finish.
NewTracks er stolt av å være valgt som leverandør av mekanikk til Neutronene. 

 

Komponenter fra NewTracks. Maskinert aluminiums med høy presisjon og Surtek 650 overflatebehandling, til Neutroner fra Heimdall Power Komponenter fra NewTracks. Meget avansert, maskinert aluminium med høy presisjon til Neutroner fra Heimdall Power

Komponenter fra NewTracks. Meget avansert, maskinert aluminium med høy presisjon til Neutroner fra Heimdall Power Komponenter fra NewTracks. Lokk i maskinert aluminium, med pakning montert for effektiv montasje.

NewTracks arbeider med produktutvikling og industrialiering. Med kontor i Shenzhen og Oslo er vi dessuten et kvalitetssikrende bindeledd til effektiv sourcing, produksjon og logistikk.

Del denne nyheten:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Les også:

NewTracks Kinesisk nyttår 2021

Kinesisk nyttår 2021

I forbindelse med kinesisk nyttår må vi regne lenger leveringstid i februar. Vi anbefaler våre kunder å planlegge bestillinger for leveranse i god tid for

Aluminium TableTop til iPad

Bridge Technologies har løftet iPad Pro fra forbrukerprodukt til profesjonelt nivå, med dobbelt nettilkobling og PoE 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *