top of page
camilla452

Kinesisk nyttår: Husk å planlegge i tide  

Oppdatert: 2. okt.

Kinesisk nyttår, også kjent som vårfestivalen, er den største og viktigste høytiden i Kina. Feiringen markerer starten på det nye året i den kinesiske månekalenderen og faller i år mellom 14. januar og 11. Februar.  Men hva betyr dette for oss som produserer i Kina, og hvordan kan vi forberede oss best mulig? 


I løpet av den kinesiske nyttårsfeiringen, som varer i omtrent to uker, vil mange fabrikker i Kina være stengt i opptil 3-4 uker. Dette skjer mellom 14. januar og 11. februar, noe som kan føre til betydelige forsinkelser i produksjon og leveranser. Fabrikkene stenger for å gi arbeidere tid til å reise hjem til sine familier, og mange ansatte bruker denne perioden til å feire høytiden og delta i tradisjonelle festivaler. 

 

Dette kan sammenlignes med vår egen fellesferie – en tid hvor alt går litt mer langsomt og mange aktiviteter stopper opp. For deg som har bestillinger eller produksjonsplaner, betyr dette at det er viktig å planlegge i god tid for å unngå unødvendige forsinkelser. 

 

Har du spørsmål om hvordan kinesisk nyttår påvirker dine bestillinger eller produksjon?  

Ta gjerne kontakt med oss for å optimalisere planleggingen dersom du er usikker. 

 

2025  - Slangens år 

2025 markerer Slangens år i den kinesiske dyrekretsen. Slangen er kjent for sin visdom, intuisjon og strategiske tankegang. De som er født i Slangens år, sies å være kloke og analytiske, med en evne til å observere og planlegge med stor presisjon. Slangens år oppfordrer til refleksjon og ro, og det er en tid for å tenke strategisk og være forberedt. 

 

Hvis du nå ble litt nysgjerrig på hvilket dyretegn du tilhører og hva det symboliserer, kan du lese mer om de 12 dyrene i den kinesiske dyrekretsen og hva de representerer her.  

 

Produksjon i Kina: Vår forpliktelse til kvalitet og effektivitet 

Siden 2018 har NewTracks vært etablert i Shenzhen, hvor vårt kontor er bemannet av erfarne lokale ansatte. Denne strategiske plasseringen har styrket vår evne til å sikre høy kvalitet, forbedre kommunikasjonen og effektivisere logistikkprosessene. Med flere års dybdekunnskap om den kinesiske industrien, språket og lokal kultur, har vi etablert oss som en pålitelig samarbeidspartner for selskaper som søker produksjon i Kina. 

 

Σχόλια


bottom of page