Hvordan Corona-viruset påvirker produksjon i Kina

Chinese New Year Celebration

Siste oppdatering (20. november 2020): Produksjon i Kina er nå tilbake for fullt, men det er fortsatt noen utfordringer med transport, spesielt med fly.

Les oppdateringer i: Full produksjon i Kina etter koronautbruddet og Godstransport på skinner fra Kina.

Corona-viruset i Wuhan kom på det verst tenkelige tidspunkt, når mange kinesere reiser hjem for å feire kinesisk nyttår med familien.

Foreløpig er smitten stort sett begrenset til Hubei-provinsen, men dersom alle skulle reist tilbake på jobb nå ville viruset kunne spredd seg raskt. Derfor har kinesiske myndigheter satt i verk strenge tiltak for å stanse spredning.

Nyttårs-ferien forlenget med en uke

Normalt skulle mange kinesere begynt på jobb igjen denne uken, men alle bedrifter har blitt bedt om å utsette oppstart til 10. februar. Dette vil gi en ukes forsinkelse for all produksjon i Kina.

Hubei-provinsen isoleret

De som bor i Hubeiprovinsen må vente ytterligere én uke før de kan reise tilbake på jobb. Kinesiske myndigheter håper at de da har bedre kontroll over situasjonen, og at medisinske tiltak kan iverksettes i mellomtiden. Allerede har australske forskere klart å isolere Corona-viruset, og i thailandske leger skal ha lykkes å bekjempe corona-viruset (VG).

NewTracks-ingeniør må bli i Hubei

En av de ansatte ved vårt Shenzhen-kontor kommer fra Hubei-provinsen og har derfor reist hjem for å feire nyttår med sin familie. Han får ikke reise tilbake til Shenzhen før tidligst 14. februar, men har med sin PC og jobber hjemmefra til han kan reise. Ingen av hans venner eller familie er smittet, men han forteller at det har vært en annerledes nyttårsfeiring.

Spesiell feiring av kinesisk nyttår

Kinesisk nyttår er den største høytiden i Kina, og blir nesten en kombinasjon av vår julefeiring og sommer-ferie. Det er vanlig å feire høytiden med familien, og normalt trekker kineserene ut i gatene og lager fargerike opptog med dragekostymer og kinaputter. Mange reiser også ettersom dette er den lengste ferien i Kina.

I år har de folk i Hubei-provinsen holdt seg hjemme av frykt for å bli smittet, og feiringen har blitt veldig begrenset uten parader i gatene. Også i andre området av Kina har feiringen blitt begrenset på grunn av usikkerhet rundt viruset.

Chinese New Year Celebration

 

Leveranser fra NewTracks

Vi er i tett dialog med våre leverandører og diskuterer bla. løsninger som del-leveranser for å avhjelpe situasjonen for både kunder og fabrikker.

Slik det ser ut nå er det kun snakk om 1-2 ukers forsinkelse for våre leveranser, men holder våre kunder løpende oppdatert hvis situasjonen endrer seg.

NewTracks arbeider med produksjon i Kina, hovedsakelig av mekanikk for elektronikkindustri. Med kontor i Shenzhen og Oslo er vi et kvalitetssikrende bindeledd til effektiv  produksjon.

Del denne nyheten:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter

Les også:

NewTracks Kinesisk nyttår 2021

Kinesisk nyttår 2021

I forbindelse med kinesisk nyttår må vi regne lenger leveringstid i februar. Vi anbefaler våre kunder å planlegge bestillinger for leveranse i god tid for

Aluminium TableTop til iPad

Bridge Technologies har løftet iPad Pro fra forbrukerprodukt til profesjonelt nivå, med dobbelt nettilkobling og PoE 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *